SCHIMMEL | Cylindrocladium Buxicola

Behandeling van schimmel in Buxus door Cylindrocladium Buxicola.

Door klimaatsveranderingen van de afgelopen jaren is de Buxus Sempervirens steeds gevoeliger geworden voor schimmelinfecties, in het bijzonder Cylindrocladium Buxicola. Dit heeft tot gevolg dat de aangetaste buxus – indien niet snel maatregelen worden genomen – zal afsterven. Vooral bij warm en vochtig weer kan in zeer korte tijd ernstige aantasting van de buxus plaatsvinden.

Deze schimmel heeft al gezorgd voor zeer grote schade aan kwekerijen en siertuinen. Buxus is de basis in uw tuinen daarom treft men vaak een haag van Buxus aan of sierbuxussen in de vorm van spiralen of bollen aan in vele tuinen.

Cylindrocladium

 

Tot kort geleden waren hier nog geen afdoende natuurlijke middelen voor en werden hiervoor chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Een Buxuskweker heeft het product Topbuxus Health-mix ontwikkeld dat op 100% natuurlijke basis de sporen van schimmels verbrandt en het schimmelprobleem in Buxusplanten oplost als je het middel op tijd toepast.

Daarnaast zijn aan dit middel extra voedingsstoffen toegevoegd die de groei van de Buxusplant stimuleert en het blad een fraaie glans geeft. Topbuxus Health-mix is een bladmeststof die voldoet aan de Europese regelgeving waardoor het product in heel Europa ook toegankelijk is geworden voor de consument.

Het middel wordt voor de consument geleverd in apart verpakte bruistabletten die moeten worden opgelost in water en daarna worden gespoten op de plant. Elke tablet is goed voor het bespuiten van 10 m2 buxus. Bij kwekers zal dit onder hoge druk gebeuren waarbij het van belang is dat vooral de takjes en onderzijde van de bladeren worden bereikt omdat daar de schimmelvorming plaatsvindt.

Het grote voordeel van het gebruik van Topbuxus Health-mix is dat het milieu zo veel als mogelijk wordt gespaard.

De mileubewuste consument zullen daarom vaker Topbuxus Health-mix gebruiken om dit fraaie plantje gezond te houden.

TIP VAN PIET:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *