Over ons

UwBuxus is de webwinkel van Piet, maar wie is Piet nu eigenlijk en doet Piet het alleen?

DOET PIET HET ALLEEN?

Nee zeker niet! Wij staan als een team achter Piet!

vlnr Jan, Laura, Piet Sr., Piet jr, Ilona, Lies, Chiel.
vlnr Jan, Laura, Piet Sr., Piet jr, Ilona, Lies, Chiel.
WIJ ZIJN:

Wij zijn Chiel en Jan wij werken op de kwekerij en in de distributie.
Ik ben Ilona, Piet zijn vrouw en ik verzorg de administratie van UwBuxus.
Ik ben Laura ik ben dan wel klein maar ben hoofdsupporter van het UwBuxus Promotieteam.
Ik ben Lies ik ben uw host, webmaster.
Ik ben Piet sr. ik kom nog graag op de kwekerij het blijft een hobby.

Wij staan achter Piet!

WIE IS PIET?

Piet komt in drie generaties;

Generatie I
Opa Piet Smits toen nog Piet senior was boer en hield koeien op het land aan de Galgweg 1 te Hazerswoude Dorp waar nu de Buxuskwekerij Piet Smits BV is gehuisvest.

Generatie II
Toen Piet Smits jr, inmiddels Piet Smits sr vindt koeien wel leuk maar het land bewerken leuker, want híj was liever op zondag vríj om te gaan fietsen.
Vandaar dat hij rond 1970 het eerste stukje grasland omspitte om er een boomkwekerij van te maken. Hij kweekte een breed assortiment heesters, stokrozen en toch ook al Buxus voor de handel. In 1980 in is Huidige Piet junior geboren en we kunnen stellen met zijn billen zacht geland tussen de buxus. Want in 1985 was het jong bakken vader Piet sr. die ervan overtuigd was dat specialisatie tot Buxus goed zou zijn voor het bedrijf en voor de toekomst van zijn jonge zoon. Kwekerij Piet Smits werd Buxuskwekerij Piet Smits BV.

uwbuxus-over-ons
Piet sr. en Piet jr. op de trekker ‘samen’ aan het werk op de kwekerij.

Generatie III
Wat Piet sr. goed heeft aangevoeld, want Piet jr. heeft een groot respect en een grote liefde voor Buxus.

Na zijn jeugd op de Buxuskwekerij te hebben meegeholpen Piet jr. is de liefde voor buxus gegroeid en zijn kennis over de plant ontwikkeld. Na de Havo heeft Piet jr. de Agrarische Hogeschool in Delft in 2011 met succes afgerond. Met een opdracht over Marktplaatsen in de boomkwekerij op internet heeft hij zijn studie voltooid. Tijdens zijn studie is Piet jr. Buxus particulier gaan verkopen op zaterdagen. Na het behalen van zijn diploma’s is hij in dienst gekomen bij Buxuskwekerij Piet Smits BV en gaan werken op de kwekerij .

De verkoop aan particulieren op zaterdag bleek tijdens zijn studie al zo’n doorslaand succes dat Piet sr. en jr. hiermee door zijn gegaan onder de naam PietBuxus.

Als service naar de particulier is Piet jr. in 2011 ook een Buxus Advies Brieven gaan versturen naar de klanten van Pietbuxus en andere geïnteresseerden. Met daarin alle informatie over de verzorging, het snoeien en andere wetenswaardigheden voor en over uw Buxus.

De meststoffen die wij zelf in de kwekerij gebruiken en die Piet dus adviseert zijn niet overal te koop. De vraag naar deze meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en Buxus buiten de provincie Zuid-Holland begint toe te nemen. Hieruit is UwBuxus.nl ontstaan; alles voor uw Buxus , de webwinkel van Piet.

Inmiddels is Piet sr. met pensioen en heeft hij Buxuskwekerij Piet Smits BV overgedragen aan Piet jr. Helemaal van het toneel is senior niet want hij zal zijn zoon en de Buxuskwekerij altijd blijven ondersteunen zolang het zal gaan, want het is nog steeds ook een hobby.

Generatie IV
Op 14 november 2015 was het zover en is Piet Smits geboren, Piet in de vierde generatie! Een gezonde jongen die samen met Laura zijn grote zus tussen de Buxus groot zal worden en wie weet wat de toekomst zal brengen. Wij zien alvast een glorieuze toekomst tegemoet voor PietBuxus de vierde. piet jan geboren
WAT DOET PIET NOG MEER?

PietBuxus –cross team
In de winter rijdt Piet in de weekenden mee aan cyclo-cross wedstrijden ook wel bekend als veldrijden. Vanaf 2009 rijdt hij samen met Richard Visscher uit Pijnacker en John Spek uit Waddinxveen rond in PietBuxus kleding. De wielrenners uit de regio zullen dit shirt inmiddels wel herkennen.

Sponsoring
Naast dat Piet actief en succesvol cyclocross wielrenner is sponsort hij met ‘Pietbuxus’ de regiocross competitie Z-H en bijvoorbeeld BuxusBokaal bij GRTC Excelsior in Gouda.

Piet Smits sr.Piet Smits jr.

 

5 gedachten over “Over ons

 1. Vakman en een geweldige service, staat altijd voor je klaar en komt bij (vermeende) problemen zelfs op zijn racefiets naar je toe om eea ter plaatse te bekijken.
  Eerlijk mens, smeert je niets aan.
  En nog een aardige vent ook, geldt overigens voor de hele familie van klein tot groot.

  Ik kom hier al jaren met veel plezier en vertrek altijd weer met prima spullen, van planten tot gewasbescherming en mest.

  1. Dank, Jan Willem voor de mooie woorden! We doen ons best op allerlei manieren voor iedereen klaar te staan, fijn dat het wordt gewaardeerd.

 2. Ik zoek goeie voeding voor buxussen. Kunnen jullie advies geven wat ik dan nodig heb. En waneer moet ik die voeding gaan gebruiken. Kan dat nu nog?

  1. Goedemiddag, kunt u mij enkele foto’s mailen? Dan kan ik beter advies geven of het nu nog zin heeft om voeding te gebruiken.
   Volgende week wordt het namelijk een stuk kouder.
   groeten Piet

 3. Beste Piet,
  Goede site, topproduct en een boeiend, persoonlijk verhaal!
  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *