Ziektes en plagen overzicht en oplossingen

Buxus kan aangetast worden door verschillende ziektes en plagen. Het is echter niet nodig om bij elke aantasting een behandeling uit te voeren. Sommige ziektes of plagen zijn niet of weinig bedreigend voor de plant. Sommige ziektes vragen echter wel een doortastende aanpak.

SCHIMMEL Cylindrocladium Buxicola

TAKSTERFTE / Schimmel Volutella

BUXUSBLADVLO

SCHILDLUIS

BUXUSMOT/BUXUSRUPS

BUXUSSPINT

NACHTVORSTSCHADE
Dit is geen ziekte of plaag maar de verschijnselen kunnen lijken op schimmel en taksterfte. In april 2017 heeft een late nachtvorstperiode voor dit schadebeeld gezorgd.

VERDROGING
Door de lange en droge zomer van 2018 kunnen zelfs Buxus in de vollegrond verdroogd zijn. Hier vindt u foto’s en een plan van aanplak van herstel.

 

2 gedachten over “Ziektes en plagen overzicht en oplossingen

 1. geachte heer/mevrouw,
  welke buxussoort is het minst gevoelig voor de buxusbladvlo en de andere hierboven vermelde plaaggeesten?

  1. Goedendag heer Bruens,
   De Buxus bladvlo zorgt meestal voor weinig schade in de Buxus. De witte wasdraden/poeder ziet er wel rommelig uit maar is makkelijk uit te spoelen met water. De Buxus micr. Faulkner, micr. Rococo, Green Velvet kunnen beter tegen de schimmel dan de normale Sempervirens. Bij nieuwe aanplant kunt u dus beter een keuze maken uit die soorten. Voor hogere hagen en vormen zijn de Buxus sempervirens Hollandia en Handsworthiensis ook erg geschikt.
   Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij ook bereiken op 06 2364 1946.
   groeten
   Piet Buxus/Smits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *